Project BioDesk

In dit deel van deze website vindt u enige achtergrondinformatie over dit project maar ook over de digitale didactiek.

Onze missie

Het aanbieden van digitale mogelijkheden voor het vak biologie binnen het Nederlandstalige onderwijs waarbij het gebruik van animaties centraal staan.

Hoe denken wij dit te bereiken?

Met behulp van animaties kunnen leerlingen zelfstandig oefenen en de stof bestuderen. Het is niet ons doel om de docent werkeloos te maken, maar om een extra mogelijkheden te geven voor gebruik van ICT binnen en buiten de les.
Dat ik hebben gekozen voor het aanbieden van de animaties en de mogelijkheden van BioDesk via internet is omdat ik iedereen de mogelijkheid willen geven om in aanraking te kunnen komen met BioDesk.

Waarvan wordt de ontwikkeling en hosting van deze website betaald?

De ontwikkeling van animaties en opdrachten doe ik voornamelijk zelf. Er zit dus geen commerciele onderneming achter deze website. In principe ben ik van mening dat deze website voor iedereen toegankelijk moet blijven, mits het voor mij financieel haalbaar blijft om de website in de lucht te houden.
De kosten van deze ontwikkeling en de kosten van de hosting van BioDesk worden door mijzelf betaald.

Wie is ik?

Al een groot aantal jaar ben ik bezig met het maken en ontwerpen van website. Een leuke bezigheid waar je verschillende kanten mee op kan. Ben deze website begonnen om meer ICT mogelijkheden binnen het onderwijs te kunnen krijgen welke voor iedereen betaalbaar is.
Het is voor mij een hobby om hier mee bezig te zijn. In de spaarzame vrije momenten die nog maar heb ben ik dan ook achter de computer te vinden om nieuwe animaties en mogelijkheden te bedenken en uit te werken. Hiermee hoop ik dat ik docenten maar vooral leerlingen voor het vak biologie een extra hulpmiddel kan aanbieden.

J. van der Wal

© 2006- 2024 BioDesk.nl  -  All Rights Reserved  -  Disclaimer  -  download Flash externe link  -  Opmerking/vraag over deze pagina?